ПОТПРЕДСЕДНИЦИ

др АЛЕКСАНДАР ПОПОВИЋ – заменик председника ДСС

Рођен 1971. у Београду, где је завршио основну школу. Средњу школу завршио је у Москви, а студије хемије у Београду. Магистрирао из области хемије протеина 1996. године на Флорида Стејт Јуниверзити у САД, а исте године вратио се у Србију. Запослен је као професор на Хемијском факултету Универзитета у Београду, на коме је и докторирао 2002. године.

Вишеструки је југословенски атлетски репрезентативац, шампион и рекордер, учесник великих такмичења. Био је председник СДОС-а, потпредседник Странке, председник Савета ДСС, а у јануару 2003. био је изабран за заменика председника Извршног одбора ДСС. Потпредседник странке од 2003. године. Министар науке и заштите животне средине од 2004., а од 2007. до 2008. године је био министар за енергетику у Влади Србије.

……………………………………………………………………………………………………………………..

ДРАГАН ЈОЧИЋ

Рођен 1960. године у Београду где је завршио Правни факултет. Радио је у адвокатури. У три мандата био је посланик у Народној скупштини Србије. У октобру 2000. године био је председник Одбора за безбедност Скупштине Србије. Био је члан Комисије за израду Уставне повеље државне заједнице Србија и Црна Гора. У октобру 2000. године изабран је за потпредседника Скупштине града Београда. Од 2003. године посланик је у Скупштини СЦГ.

Један је од оснивача ДСС и члан Извршног одбора странке од њеног оснивања. За председника Извршног одбора први пут је изабран 1996. године. Од 2004. до 2008. године је био министар унутрашњих послова Републике Србије. Ожењен је. Поново је изабран је за потпредседника ДСС на Скупштини ДСС, 5. јуна 2005. године.

……………………………………………………………………………………………………………………..

СЛОБОДАН САМАРЏИЋ

Рођен је 23. марта 1953. године у Београду, где је дипломирао на Факултету политичких наука, на којем је и докторирао 1987. године са темом „Демократија света“.

Био је уредник у научно-политичком програму Трећег програма Радио Београда од 1982. до 1984. године.

У Институту за међународни раднички покрет најпре је био научни саветник, а касније научни сарадник. У Институту за европске студије радио као виши научни сарадник.

Редовни је професор на Факултету политичких наука у Београду, где предаје Европске односе и ЕУ и руководи постдипломским европским студијама.

Био је саветник за политичка питања бившег председника СРЈ Војислава Коштунице, а затим и његов саветник на функцији премијера.

Био је на челу је Комисије Владе Србије за децентрализацију као и члан државног преговарачког тима за преговоре о будућем статусу Косова и Метохије.

Говори енглески и немачки језик. Ожењен, има троје деце.

………………………………………………………………………………………………………………………….

МИЛОШ АЛИГРУДИЋ

Рођен 06. децембра 1964. године у Београду. Завршио је Правни факултет у Београду и положио правосудни испит. Радио у општинском органу управе у грађевинском и стамбеном одсеку као правник, као и у општини у служби правне помоћи грађанима.Био је члан Извршног одбора Скупштине града Београда и градски одборник. Народни посланик у Народној скупштини Републике Србије од 2004. године. Члан одбора за Уставна питања и Одбора за иностране послове НСРС. Шеф Сталне делегације НСРС при Парламентарној Скупштини Савета Европе од 2006-2009.г. У овом сазиву члан Сталне делегације НСРС при Парламентарној Скупштини Савета Европе.

Члан је Демократске странке Србије од оснивања 1992. године. Био председник општинског одбора Демократске странке Србије Стари град у Београду. Члан Главног одбора Демократске странке Србије. Члан Извршног одбора Демократске странке Србије у три мандата. Сада потпредседник ДСС.

……………………………………………………………………………………………………………………..

ДОНКА БАНОВИЋ

Донка Бановић је рођена 1963.године у Бијелом Пољу. Завршила је Филозофски факултет у Сарајеву и по занимању је професор енглеског језика и књижевности. Посланик је Демократске странке Србије из Димитровграда од 2004.године. У садашњем сазиву је члан скупштинских Одбора за образовање, науку и технолошки развој и Одбора за европске интеграције.

Била је председник Одбора за просвету од 2005.године до 2008.године.Координатор је Женске парламентарне мреже испред посланичке групе Демократске странке Србије.

Била је члан неколико сталних делегација Народне скупштине Републике Србије у међународним организацијама, између осталог, била је члан српске делегације у Савету Европе од 2006.године до 2008.године.

Удата је и мајка два сина.

………………………………………………………………………………………………………………………

БОРКО ИЛИЋ

Рођен је 1980. године у Новом Саду где је завршио основну школу, гимназију и факултет. По струци је дипломирани економиста. Последње две године радио је у систему АБЦ Електро на пословима продаје и маркетинга. Од 2003. до 2007. године био је председник Омладине Демократске Странке Србије, а од 2007. до 2010. године потпредседник ДСС. Од 2009. године председник је Градског одбора ДСС Нови Сад. У два мандата био је народни посланик, а затим након избора 2008. посланик и председник посланичке групе ДСС у Скупштини Војводине. Након избора 2012. године преузео је дужност Председника одборничке групе ДСС у Скупштини града, а за заменика градоначелника изабран је у септембру 2012. Године Говори енглески, француски, служи се италијанским језиком. Ожењен, отац двоје деце, Арсенија и Анђелије.

ПОДЕЛИТЕ СА ОСТАЛИМА:
 • Print
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • Blogplay
 • email
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • Live
 • MySpace
 • PDF
 • Ping.fm
 • Reddit
 • RSS
 • StumbleUpon
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter